2009. október 28., szerda

Halloween ötletek

Nem szokásom idegen képekkel megjelenni, de ahogy a Vegyesboltban is említettem, a hét végén BULI lesz ám minálunk és mint háziasszony, nekiálltam recepteket keresgélni. Nos, annyi helyes, megvalósítanivaló ötletet találtam, gondoltam, megosztom Veletek is, még így, gyorsan, hogy legyen idö az elkészítésükre. Ìme:






Nos, elöre, bátran, lássuk, ki milyen szörnyüségeket alkot!?

2009. október 20., kedd

Öszi görögsaláta


A világ legegyszerübb salátája, nem is a recept miatt kerül most ide. A színeibe szerettem bele. Ahogy tettem a tálba a hozzávalókat, és a végeén összekevertem az ösz színorgiája jelent meg elöttem. Imádom a narancssárgát, lilát, pirosat együtt! Gyönyörködjetek Ti is!!!

2009. október 11., vasárnap

Körtés-csokis / Schoko-Birnen-Kuchen


Körteszezon, amikor az ember lánya önkéntelenül túl sok körtét vásárol. A körte meg olyan, hogy csak érik, érik, aztán szépen lassan barnulni kezd és az ember lánya gyorsan a szakácskönyvhöz kap. Dr Oetker volt a legigéretesebb.
120 gr keserücsokit -víz felett- együtt feolvasztottam 125 gr vajjal. Közben egy nagy tálba beletettem 25 deka lisztet, egy fél csomag sütöport, 20 deka cukrot, egy külön edényben összekevertem 4 tojást egy fél doboz (1/8 l tejszínnel), ezt hozzáöntöttem a lisztes keverékhez és a langyosra hült csokisvajat is hozzákevertem. (A legszebb az egészben, egy kanál elég hozzá, a keverögép elö sem került) A keveréket egy lapos tepsibe simítottam, rádaraboltam a meghámozott körtéket (majd egy kilót - minnél több, annál jobb), majd 45 percig 180 fokon készre sütöttem. Forrón is fenséges, de hidegen is elcsipegetjük!
Für den Schüttelteig:
120 gr Bitterschokolade, 125 gr Butter - im Wasserbad zusammen zerlassen und etwas abkühlen lassen. In einem großen Schüssel 125 gr Weizenmehl, 1/2 Packung Backpulver, 200 gr Zucker zusammenmischen. 4 Eier, 1/8 liter Sahne und die Butter-Schokomischung zu den Mehlmischung mischen (mit einem Löffel) und den Teig auf ein Backbleh glatt streichlen. Die Birnen dünn schneiden und auf den Teig legen. 180 Grad und cca 45 Minuten habe ich gebacken.

And the Oscar goes to... ME!!!


A drága Csibe ajándékozott meg ezzel a díjjal. Nagyon szépen köszönöm és máris továbbítom a Singersgastro kedves csapatának! Egészségünkre!