2020. november 30., hétfő

Linzer süti lekvárral /Linzer Augen

 A receptet Adri barátnömnöl kaptam az idei kekszbörzére. Gyors, könnyen elkészíthetö és nagyon finom recept, kezdöknek is bátran ajánlom! 

200 gr vajat összegyúrok 320 gr liszttel, egy csipet sóval és 100 gr porcukorral. Hozzákeverek 1 tojást, 1 csomag vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrom és egy fóliába tekerve legalább egy órára a hütöszekrénybe teszem, hogy lehüljön. Lisztezett deszkán 4-6 mm vastagra nyújtom és felválta lyukas illetve nem lyukas formákat szúrok ki belöle. Azonnal a tepsire teszem öket, mert felmelegedve eldeformálódnak. 175 fokos sütöben kb 12 perc alatt szép rózsaszínre sütöm öket. 

Simára kevert baracklekvárral összeragasztom, majd porcukorral díszítem öket. 


1 Ei, 1 Pk Vanillezucker, Zitronenschale, 200 Gr Butter, 320 Gr Mehl glatt, 100 Gr Staubzucker , Prise Salz. Etwas Marillenmarmelade

Alle Zutaten zügig einen glatten Teig kneten  und für mindestens 1 Stunde in den Kühlschrank stellen. Auf einem leicht bemehlten Tischplatte cca 4-6 mm dick ausrollen und mit einem LinzerAugen- Ausstecher ausstechen. (Abwechselnd mit und ohne Löcher)  Beim 175 Grad cca 12 Minuten goldgelb backen. Auskühlen und mit Marmelade zusammenkleben. 




Nincsenek megjegyzések: