2009. november 23., hétfő

Adventi diós keksz - Hópuffancs - ami nem is az...


Adriennt sokan ismerik. Démétért még annál is többen. Minden ami Karácsony topik a Nök Lapja Caféban évek óta megy, egyre többen követik figyelemmel, vannak akik egész évben irnak, vannak, akik csak október-november táján kapcsolódnak be a készülödésbe. Azonban bárki, aki arrajár, bátran tehet fel kérdéseket Démétérnek, aki ha szabad így mondani, Karácsonyszakértö!
Az alábbi keksz is egy az ö gyüjteményéböl, igaz, kicsit átvariálva. Az eredeti lekváros verzió nálunk nem vált be, valamiért nagyon nedvesek lettek a puffancskák, így én mindig csokikrémmel készítem öket. Idén narancsos, 70%-os csokoládé került bele - ezért a dekoráció.

Nos, úgy döntöttem, hogy mégis idemásolom a receptet, magam és a mások idejének kímélésére:
30 dkg finomliszt, 30 dkg darált dió, 30 dkg kristálycukor, egy teáskanál fahéj, egy sütőpor, 25 dkg sütőmargarin, 3 tojás és persze egy csipetnyi só alkotja a tésztát. Összegyúrva pihentessük legalább egy órát, majd kiskanálnyi kupacokban tegyük sütőpapírra, és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt, már tölthető is. Èn citromlekvárral töltöttem - isteni lett! Hetekig eláll, ha addig senki nem eszi meg.

Nincsenek megjegyzések: