2020. december 12., szombat

Helen málnás sütije / Helens Himbeer Kipfeln

300 gr puha vajat 230 gr cukorral, 2 tojássárgájával, 1 egész tojással, 1/4 Tk citromhéjjal, 2 EK vaníliáscukorral habosra verem. 400 gr lisztet, 150 gr darált diót és 100 gr étkezési keményítöt keverek hozzá. A tésztából kis kifliket gyúrok és 175 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütöm. 

200 gr keserücsokoládét és 1 EK kókuszzsírt forró göz felett felolvasztok, a kiflik felét belemártom, sütöpapírra helyezem és szárított málnamorzsával megszórom Hagyom kihülni. 


Zutaten:

300 gr weiche Butter, 1 Ei, 2 Eigelb, 1/4 Tl Zitroneneschale, 2 EL Vanillezucker schaumig rühren. 400 gr Mehl, 150 Gr gerieben Walnüsse und 150 gr Speisestärke in die Mischung arbeiten. Vom Teig kleine Kipfel formen und beim 175 Grad 15 Minuten goldgelb backen. 

200 Gr Kuvertür mit 2 El Kokosfett über Wasserbad schmelzen. Die Kekse zu Hälfte in die Schokolade tauchen und die Himbeeren darüberblöckern. 



Nincsenek megjegyzések: