2022. január 11., kedd

Bruni mandulás keksze


Stephan nagynénije sütötte idén az új kedvencemet. El is kértem a receptjét. Frissen egyétek, hamar kiszárad! 

2 felvert tojásfehérjét, 200 gr cukorral, 1 KK fahéjjal, 180 g darált mandulával, 1 EK liszttel, citromhéjjal, 2 ml keserümandulaaromával összekeverünk. Bruni Amarettolikört is tett hozzá - jót tett neki, na! 

1-2 órát pihent a hütöszekrényben, (vagy a hideg teraszon). Apró golyókat formált belölük, laposra nyomta öket és 150 fokon, légkeveréses sütöben világos barnára sütötte. Köszönjük Bruni! 

2 Eiklar, 200g Zucker, 1 Tl Zimt, 180g geriebene Mandeln, 1 El Mehl, Zitrone, 2 ml Bittermandelaroma, ich hab noch etwas Amarettolikör dazugegeben .

Eiklar mit Zucker zu Schnee schlagen, alles dazu geben.

1-2 Stunden im Kühlschrank rasten lassen. Sehr kleine Kugeln formen und flach drücken 150 Grad Heissluft hellbraun backen. Danke Bruni!!! 

Nincsenek megjegyzések: