Bodza konyhájában akadtam erre a receptre, igaz, Ö almával készítette.
A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba tesszük a túrót, tejet, olajat, cukrot, v.cukrot és a sót. Gyorsan összedolgozzuk, majd gyúródeszkán kinyújtjuk, és kb. 10 centi átmérőjű formával kiszúrjuk. Ráteszünk a töltelékből egy kiskanálnyit, a szélét bekenjük egy pici tejjel és villával összenyomkodjuk.180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A tésztához:300 g liszt, 1 sütőpor, 15 dkg sovány tehéntúró, 7-8 ek tej, 6 ek olaj, 8 dkg cukor, 1 vaníliáscukor, só.
A tésztához:300 g liszt, 1 sütőpor, 15 dkg sovány tehéntúró, 7-8 ek tej, 6 ek olaj, 8 dkg cukor, 1 vaníliáscukor, só.
Nálunk kapható ( a hütöpultnál kell keresni) nyers, vegyes gyümölcskeverék - piros és zöld gyümölcsökböl. Én a pirosat használtam ehhez a sütemenyhez, volt benne ribizli, málna, meggy, eper. Sajnos a sütés közben szinte majd mindegyik táska kinyílt és a gyümölcs kibuggyant belölük, de utólag így is elfogyott - kiskanállal szedegették össze a lányok!
Köszi Bodza!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése