Itt a farsang, áll a bál! Ès én idén már harmadszor sütöttem fánkot. Méghozzá szigorúan Limara receptje alapján, hiszen ennél jobbat, finomabbat még nem találtam. Szó szerint osztom meg, hiszen pontosan így készül nálunk is. A fotókért köszönet Juliának!
Hozzávalók:
·
60 dkg finomliszt
·
3 dkg élesztő
·
kb. 3-3,5 dl langyos tej
·
4 ek. cukor
·
4 tojás sárgája
·
0,5 dl rum
·
1 csipet só
·
1 narancs v. citrom reszelt héja
·
8 dkg olv. vaj
Először felfuttatom az élesztőt egy
kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos
tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.
Kiolajozott kelesztőtálban duplájára
kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom. A kezemmel lapogatom el olyan jó
ujjnyi vastagra. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd egy abrosszal letakarom az
egészet. Fél órát kelesztem.

Jó étvágyat hozzá!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése