Megpucoltunk 7 almát és a kicsi reszelön lereszeltük. Egy mély serpenyöben elkevertük 2 EK fahéjjal és addig melegítettük, amíg felforrt.
A tésztához 25 dkg lisztet 15 dkg cukorral, 20 dkg hideg vajjal, 1 TK sütöporral, 1 cs sóval, 1 EK vaníliáscukorral és egy 1/2 citrom héjával összegyúrtuk és egy csatos sütöformába nyomkodtuk.
200 fokon 5 percig sütöttük.
A morzsához 20 dkg lisztet, 10 dkg cukrot és 13 dkg vajat elkevertük 1EK vaníliáscukorral és1 cs sóval.
A sütöformában az elösütött tésztára rákanalaztuk az almát és a tetejére rászórtuk a morzsát, a nagyját darabosra összenyomkodva.
A sütöt elömelegítettük 160 fokra és kb 45 percig sütjük. Amikor aranysárga már a tetején a morzsa, ki lehet venni és megkóstolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése