2021. február 1., hétfő
Zöldséges curry Anettnek
Kb 2 evökanálnyi vajon megpirongattam egy szeletekre vágott lilahagymát, 4 gerezd fokhagymát, hozzátettem 2 evöknalál garam masala port, egy evökanálnyi curryport és párszor megtekertem felette a csilimalmot. A tetejükre öntöttem egy konzerv összedarabolt paradicsomot és kb. egy bögrényi zöldséglevest. Hagytam rotyogni, hogy egy szép kis szósz legyen belöle. Közben felvágtam 3 dundi sárgarépát, beleszeleteltem, hozzá egy nagyobbacska kockákra vágott édesburgonyát, egy konzervdoboznyi csicseriborsót és végül egy csíkokra vágott pirospaprikát. A tetejét meghintettem egy kiskanálnyi római köménnyel - csak mert olyan szép. Felöntöttem egy doboznyi kókusztejjel, megsóztam és lefedve hagytam bugyborogni egy jó 20 percet. Lehet fokozni az élvezeteket egy adag kesudióval, vagy kókuszszeletkékkel, esetleg földimogyoróval, gyakorlatilag még bármilyen zöldséget is elbír, rajta, eresszétek szabadon a fantáziátokat! A fött rizshez is hozzácsaptam egy kiskanálnyi curryt és ha a lányok nem morognának miatta, tettem volna hozzá egy marék mazsolát is. Jó étvágyat!
Címkék:
curry,
csicseriborsó,
édesburgonya,
Föétel,
garam masala,
indiai,
paprika,
paradicsom,
répa,
vegetáriánus
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Húha, ez nagyon fínomnak tűnik. De nem esküszöm meg, hogy egy kicsi húst nem csempészek bele.
Bevallom, én is keresgéltem benne a husikockákat... aztán rájöttem hogy nem tettem bele. De nem fog neki ártani!
Megjegyzés küldése