2009. február 21., szombat

Kuglóf / Bundt

Márványkuglóf a klasszikus születésnapi sütemény nálunk. De 5-nél jóval többször sütöm!

The bundt is a classical birthday cake at us. Actually I bake it more than five times a year!

Recept:

Bekapcsolom a sütöt 170 fokra. A rácsot legalulra teszem! Kikenem jó sok vajjal a formát, körbeszórom liszttel és mandulaforgácsot szórok bele. A tojásfehérjéket felverem. A vajat a porcukorral felverem, beleteszem a vaniliás cukrot, citromhéjat, sütöport, sót és a cukorral kikevert tojássárgáját. Òvatosan hozzákeverem a hab harmadát majd a lisztet és a maradék habot. Hozzáöntöm a rumot a mazsolákkal. A tészta felét elosztom a formában, az oldalain felhúzogatom egy kicsit. Az olajjal elkeverem a kakaóport és a maradék tésztához adom. Ezt a keveréket a fehérre teszem, de nem keverem össze! Egy óra hosszát sütöm.
6 tojás, 30 dkg langyos vaj, 6 dkg porcukor, 1/2 citrom héja, 1 vaniliáscukor, 1/2 csomag sütöpor, csepp só, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 ek kakaópor (nem édes), 2 ek olaj (repce vagy napraforgó), rumba áztatott mazsola (maroknyi - a férjem mindig kevésnek találja), mandulaszeletkék (szintén maroknyi)








2 megjegyzés:

Csibe írta...

Szeretem a kuglófokat!..is ;))

Zsuzsi írta...

Sajnos, én is!!!