2009. február 13., péntek

Tortakrém recept

Julia születésnapi tortája

Ahogy lassan töltöm fel a régi képeimet, úgy jött az ötlet, hogy leírjam a klasszikus csokikrém receptemet. Nálunk minden szülinapra csokitortát kérnek a lányok, csak a dekoráció változik.
És akkor lássuk a receptet:

5 dl tejszín és tetszés szerinti 400 gramm bármilyen csokoládé. A bármilyen lehet: keserü, tej, mogyorós, fehér, rumos, mazsolás, és Gombóc Artúr után szabadon....
A tejszint lassan felmelegítem és belekockázom a csokoládét. Nálunk a fele keserü-fele tejcsoki vált be, ez a változat nem túl édes. Amikor az egész csokoládé elolvadt a tejszínben, jó alaposan elkeverem - vigyázva, hogy ne égjen le az alja, és kiteszem a balkonra hülni. A hideg keveréket hagyom a hütöszekrényben legalább egy éjszakát mégjobban lehülni, különben nem lehet szépen felverni. Ha lehült, gépi habverövel kb. fél perc alatt csodálatos kenhetö-formálható krémmé verem. Óvatosan kell, nehogy túlkeverjem, mert akkor törik és lehet elöröl kezdeni az olvasztással. (Ami azért jó hir, mert legalább menthetö!)
A torta tésztája általában egy hattojásos piskótatészta, de legutóbb a fele liszt helyett darált mandulát sütöttem bele és ennek is nagy sikere volt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Genial fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.

Zsuzsi írta...

Hi! I am happy if I helped you, pity, that I don´t know, who you are!