2009. március 7., szombat

Kalács / Milk - loaf

A tejet meglangyosítom és az élesztövel, pici cukorral, liszttel egy csipet sóval felfuttatom. Elkeverem benne a tojásokat és a liszt-cukor keverékhez adom. Hozzáadom a citromhéjat és a felolvasztott vajat, kidolgozom, majd 30 percpihentetés után lisztezett deszkára teszem és tetszés szerinti nagysagú kalácsokat fonok belöle. A képen levö kalácskák kb 15 centisek, nyolc lett belölük az adott mennyiségü tésztából. 160 fokos sütöben, kb 20-25 percet sütöttem.
Hozzávalók:
50-60 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 4 dkg élesztö, 2 dl tej, 3 tojás, fél citrom lereszelt héja, mazsola


Ha a tésztát kétfele veszem, kb 30 cm-es kalácsokat tudok belölük készíteni. a mazsolát még a kidolgozás elött teszem bele.

Nincsenek megjegyzések: