2009. március 2., hétfő

Korianderes sárgarépaleves / Carrotsoup with coriander

Cecile hatására készült ez a répa leves, de kicsit a saját ízlésemhez variáltam.
A vajban üvegesre pároljuk a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, felöntjük a húslevessel. Megszórjuk sóval, borssal, és korianderrel. Amikor a répa megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Felöntjük fél pohár tejszínnel, elkeverjük. Az asztalra tálkában pici tejszínnel lágyított tejfölt tettem mellé, megszórva kis korianderrel. Aki eddig kóstolta, nem hitte el, hogy répából van!
Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa 1,5 liter húsleves 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj só, bors, koriander por tejszín

Köszönöm Cecile!

Nincsenek megjegyzések: