2009. április 6., hétfő

Calzone


A népem rajong a pizzáért. Szeretem is csinálni, enni még jobban, de néha megunom. Ilyenkor készülnek a pizzatésztás verzióim, mint pizzacsiga vagy mint a múlt héten ez a calzone. A tésztát is magam készítem, fél kiló liszthez 3-4 ek olivaolaj, egy kk só, és egy negyed liter langyos vízben elkevert kocka élesztö. Ebböl az adagból 6 calzone készült. Sürített paradicsomot felhígítok és cukorral, sóval, olasz füszerekkel rottyantok rajta egyet. Tölteléknek sonkakocka, mozarella és gomba került bele. Oregánóval füszereztem. 200 fokon 15-20 percig sütöm.
(Christine barátnömnél Susi pizzája néven fut a tésztareceptem... hiába, híres vagyok!)

5 megjegyzés:

Naturita írta...

Szia!
Nem olyan régóta olvasom a blogodat és nagyon jó kis recepteket teszel fel.
Mi is imádjuk a pizzát, feltétlenül ki fogom próbálni ezt a calzonet, de nem csak ezt, hanem még egy pár receptet is amit feltettél.
Esetleg egy jó kis gofri receptet feltehetnél :-)
Azt is imádjuk.

Zsuzsi írta...

Szervusztok!
Rita, szeretettel köszöntelek Téged is a fözöcskés blogban! Amig meg nem sütöm és fel nem teszem a föoldalra, ide leírom Neked a goffri receptjét. Vedd úgy, hogy protekciósként kapod!
120 gr (5 ek) cukor, 150 gr (12ek) liszt, 150 ml tej, 3 tojás, 1 kk sütöpor, 100 gr olvadt vaj, 1 cw vaniliáscukor A tojásokat szétválasztom, a sárgát összekeverem a vajjal, cukorral, s.porral, tejjel. A tojásfehérjét felverem, hozzákeverem és a végén adom hozzá a lisztet. A sütöt nem kell kikenni a tésztában levö vaj miatt. Óvatosan teszteld mennyi fér a sütödbe, a sütöpor miatt megduzzad a tészta és kifolyik. Amúgy eszményi finom, könnyü waffeled lesz!!!
Szeretettel: Zsuzska
Mici, puszik!!!

Naturita írta...

Köszönöm szépen a receptet, megtiszteltetésnek veszem.
Holnaptól szünet van a suliban, tehát a lányom fogja elkészíteni és mindenképpen beszámolok róla.
Már más finomságot is kinéztünk amit szeretnénk megcsinálni.
Nagyon tetszik a blogod pedig nem vagyok egy nagy konyhatündér :-)

Zsuzsi írta...

Biztos azért tetszik, mert én sem vagyok az. Egyszerüen szeretek enni és élvezem, amikor a család tisztára törli a tányérokat. Ezért minnél egyszerübben fözök egyszerü de jó ételeket. (Megsúgom, a nagyja megvan fél óra alatt) Csak várd ki a borsólevesem!!!

Naturita írta...

Na ezért tetszenek ezek a receptek, mert mert nem kell a konyhában pacsmagolni egy fél napig.
Imádjuk a borsólevest is :-)