2009. április 10., péntek

Csalán - jujj!


http://palocprovence.blogspot.com/ - blogjában olvastam a következö receptet. Tegnap futás közben megláttam, hogy a csalán milyen szépen nödögél a patak partján. Kapcsolás. Gyorsan hazaszaladtam kesztyüért majd szedtem három jókora marok friss csalánhajtást. Itthon alaposan megmostam, apróra vagdostam majd olivaolajon megpároltam, sóztam, borsoztam. Fél kiló túróhoz hozzáadtam egy fél pohár natúr joghurtot, egy marok apróra darabolt parmezánsajtot, egy gerezd szétnyomott fokhagymát, három felaprított zsályalevelet, a csalánt és jól elkevertem. A levelestésztából kis négyzeteket vágtam majd a túrós keverékkel batyukat formáztam és forró sütöben megsütöttem öket. Frissen jó.

Nincsenek megjegyzések: