2009. szeptember 9., szerda
Szilvásgombóc / Plum dumpkin
Èrik a szilva... Még nálunk is, pedig erre nem nagyon teremnek meg a jó kis otthoni gyümölcsök.
A szilvásgombóc nagy kedvenc nálunk, pedig öszintén be kell vallanom, a tésztáját porból készítem. Egyszer, még kezdö koromban megpróbálkoztam a krumplis változattal, de azon kívül, hogy sok munka, rengeteg mosogatnivaló volt vele, a gombócokkal gyilkolni lehett volna. Azóta nem kísérletezem vele. Azért, ha valakinek volna egy jól bevált tésztareceptje, nagyon megköszönném!
A következö képen jól látható, hogy hogyan készítem elö a szilvákat a gombócokhoz. Félbevágva kimagozom és megszórom kristálycukotrral és fahéjjal.
A prézlit úgy pirítom, hogy vajat és olajat melegítek és a zsemlemorzsához hozzászórok egy kis cukrot, ami szépen karamellizálódik. A frissen kifözött gombócokat ebbe forgatom bele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
De szééépeeek!
és milyen finomak!!!
Szia,
Amerika melyik reszen laktok? Nalunk nincsenek ilyen apro szilvak, pedig itt eszak Kaliforniaban irto sok gyumolcs van! Van valami tapasztalatod?
Koszi!
Sztaray Juci
Megjegyzés küldése