2009. november 7., szombat

Rizskoh/Rizsfelfújt


Gyerekkoromból visszatérö emlék, a Nagyikám, aki rizskohot süt nekem és málnaszörppel önti le. A mi tegnapi ebédünket is gyerektányérral és gyerekvillával fotóztam le, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy mi felnöttek nem ettük szívesen.
A receptje nagyon egyszerü:
Enyhén sós vízben megföztem a rizst. (dupla mennyiség, kb 15 perc) Készítettem egy piskótatésztát (5 tojás, fehérje felverve, 5 kanál cukorral, 5 kanálliszttel, 1 vaniliáscukorral, fél sütöporral, fél citrom reszelt héjával), ebbe beleforgattam a rizst, mazsolát kevertem hozzá és vajazott tepsiben pirosra sütöttem. Beföttel és almaszósszal ettük.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az az egy gondom,hogy nemtudom a rizs mennyiségét!!!!:(

Zsuzsi írta...

Nagyjából egy bögrényi! Sok szerencsét!