2009. december 6., vasárnap

Narancsos csillagok


Nagyon narancsos csillagokat kellett volna írnom, mert ennél a sütinél csak maga a gyümölcs narancsosabb! A tésztába reszelt narancshéj, a narancsos almalekvár töltelék és a tetejére csorgatott narancsos glazúr a kis kandírozott narancsdarabkákkal - ugye nem kell bizonygatnom tovább? Már írom is a receptet:

A tésztához 30 dkg lisztet elmorzsoltam 20 deka vajjal, 1 csipet sóval, 8 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliáscukorral, egy bionarancs lereszelt héjával és két tojássárgájával. Összegyúrtam és egy órára a hütöbe tettem pihenni. (A fehérjéböl közben kókuszcsók készült - amig a hütöben csücsült a narancsos cucc, éppen kész lett)

A hideg tésztát kinyújtottam, kiszaggattam majd 180 fokos sütöben 12-14 perc alatt halványra sütöttem. Kettöt-kettöt narancsos-almalekvárral összeragasztottam, a tetejüket megkentem egy fél narancs levéböl és porcukorból kevert glazúrral, kandírozott narancsdarabkákkal díszitettem és hagytam szépen lassan megszáradni. (kb egy teljes nap - addig egy légycsapóval tartom távol töle a narancsrajongó családtagokat)

l

5 megjegyzés:

Csibe írta...

Ahhha, most meg narancsos! Olyan szépek!

Névtelen írta...

Beleharapnék!:)) De ... 30 dkg liszthez és 20 dkg vajhoz 80 dkg porcukor???

Zsuzsi írta...

Hoppszassza! Már javítottam is, persze, hogy csak 8 dkg! Köszi a helyesbítést!!!

Csigi írta...

Nyami :))

Nóra írta...

De finom illatuk van! Lehet, hogy hétvégén ki is próbálom. Köszi az ötletet!