2010. május 23., vasárnap

Lángos


Nos, a lángos nem tartozik kimondottan a legfogyókúrásabb ételek közé. Szénhidrát napon azonban ideális ebéd, sok paprikával, fokhagymával, zöldhagymával. Nagyon finom volt!
75 dkg liszthez hozzákevertem két kiskanál sót, 3 dl meleg tejben elkevertem 4 dkg élesztöt és a dagasztógépben még hozzáadtam 1 dl joghurtot. Akkor jó a tészta, ha kicsit folyékony állagú marad, én a mai recepthez hozzátettem még majd 2 dl langyos vizet is Jó alaposan megdagasztottam, hagytam kelni kicsit, majd egy olajjal megkent tálcán kis öklömnyi kupacokat formáltam belöle. Az olajat felforrósítottam, a tésztagombócokat olajos kézzel laposra húzva, kettesével a forró olajba szaggattam, az elsö felét fedö alatt, a másodikat már anélkül sütöttem. Tejföllel, sajttal, fokhagymával ettük.

5 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Imádom a lángost :) Milyen jó ötlet, fogok is csinálni valamelyik szénhidrát napon :)

Zsuzsi írta...

Hú, nagyon finom volt! Vigyázz, mert keveset nem érdemes és nem is lehet sütni, ha meg 5-öt megeszel, löttek a fogyókúrának! ;O)

Csibe írta...

Óóóó, Zsuzska, ez istenien néz ki! ...és milyen régen ettem igazán finom lángost...

Csigi írta...

Jajj, na ma pont ezt nem kellett volna látnom. Kopognak a szemeim az éhségtől. Nagyon guszták. Figyi, egy lángospartyra mehetnék majd hozzád? :))

Zsuzsi írta...

Köszi Csibe!

Csigi, Ti mindig jöhettek, egy szénhidrát napra megszervezzük, jó?