2010. május 24., hétfő

Piros Pünkösd...


Szépséges Pünkösdi hétvégénk volt, Szent Péter is megelégelte az aranyat érö májusi esö bökezü osztogatását, végre kisütött a Nap.
A hosszú hétvégére alaposan bevásároltam és a kipakolásnál a meglátott mennyiség fényképezögépért kiáltott!

7 megjegyzés:

sedith írta...

Hűha, nem semmi!:) Gyönyörű kompozíció!:)
És egy vagyon is. Dinnye, spárga, ananász, cukkini, ezek nálunk nem a földi halandóknak valók, jobban mondva ilyenkor még nem. A spárga átszámolva kb. 1200 ft-ba jönne, anynit nem lennék hajlandó fizetni érte, még ha aranyból is lenne. És a cukkini sincs sokkal alatta! A tök azonban már eléggé elfogadható!
Jaj, és a dinnyének van íze?

Különben én is belevágtam, tegnapig egyszerre haladtunk, de tegnap "ellőttem" a gyümölcsnapot, úgyhogy ma pótolom!:)

Zsuzsi írta...

Edit, kedves, tudod, ez úgy van itt minálunk, hogy a gyümölcsöt-zöldséget meg kell venni, kerül, amibe kerül. Sajnos az allergiám miatt nagyon kevés olyan gyümölcs van, amit meg tudok enni, a csonthéjasok közül pl. semmit. Arról nem is beszélve, hogy itt nálunk MINDEN nagyon sokba kerül, gyakorlatilag nincs olyan, hogy szezongyümölcs-olcsóbb. A cukkiniröl meg annyit, hogy egész évben kapható, és kimondottan olcsónak számít - 1 euró körül van kilója.
Mici, anyukám kertjében kiirthatatlan a rebarbara, most is küldött vagy 3 kilót. Miért nem ültetsz? Àllítólag nem egy komplikált növény. Holnap jön egy rebarbarás recept, addig próbálj meg szerezni valahonnan! ;O)

Zsuzsi írta...

Edit, a dinnyéröl annyit, hogy kimondottan finomakat kaptam az utóbbi idöben, és az ára olyan 1,50euró körül van. Csak összehasonlítás végett, a cseresznye - most kezdödik - 8-10 euró!
A spárga Magyarországról jön, 2-3 euró körül van, nem sokszor veszek, de mivel nagyon szeretem és rövid ideig kapható, így veszek azért néha.

sedith írta...

Szia, most olvasom, mit írtál és most vettem észre, hogy nem is Mo-n laksz! Így érthető az egész. És elhiszem, hogy azok az árak nálatok nem magasak, de átszámítva és a fizetéseinkhez mérve nekünk rengeteg.

Hát igen, a szezonalitás... lassan nálunk (Erdély) sincs ilyesmi, mert egész télen kapható minden, de én valahoyg úgy vagyok vele, hogy egyszerűen nem tudna lecsúszni a torkomon télen a dinnye, de még a paradicsom sem. Egyedül a kaliforniai paprikát vásárolom télen is, az ugyanolyan finom.
Tényleg rossz lehet, ha allergiás vagy bizonyos dolgokra. El sem tudom képzelni miylen lehet, hogy ne ehess ezt vagy azt, bár lehet, hoyg te már megszoktad.
Milyen napod van ma? Gyere, írj!:)

Zsuzsi írta...

Szia, gyorsan jöttem? (Dolgoznom kellene, de traccsolok kicsit Veled)
Ma szénhidrát napom van, zabkását ebédeltem, tettem hozzá kicsit a vegyes müzliböl is, nagyon finom volt. (Bár a tejet most szenvedem - arra is allergiás vagyok, felfúj...)Vacsira csak salátát fogok csinálni, napok óta nem moccan a mérleg, na majd holnap!
Erdélyben merrefele laktok? Van egy régi cimborám Marosvásáarhelyröl, nagy hóhányó, de nagyon szeretem!
Most szaladok tovább! Te hogy állsz a fogyókúrával?

sedith írta...

Valóban? Én is Marosvásárhelyen lakom!!! Illetve nem éppen, de a községünk összeolvadt már a várossal, úgyhogy inkább vásárhelyinek szoktam mondani magam! Ki az, lehet ismerem!?

Én ma tésztanapozok, most készülök gombás-spenótos lasagna-t készíteni. VAcsorara pizzát tervezek, de lehet, hoyg egy epres koszorót is beiktatok! Na jó, nem keserítelek tovább, de ne feledd, holnap én jutok a te mai "sorsodra"!:)

MAjd holnapután reggel méretkezem, kíváncsi vagyok már nagyon hogy hogyan állok! Igaz, egy hét alatt túl sok minden nem változhat, de bizisten, a nadrágjaim már nem szorítanak anniyra!

sedith írta...

Ja, amúgy írogatok egy blogocskát a diétámról is: http://editheszik.blogspot.com/