2010. május 15., szombat

Spárgás-tojásos...



Akiknek feltünt, hogy újabban ritkán járok erre, azoknak igazuk van. Az oka, hogy belekezdtem egy 90 napos diétába. Aki nem ismerné, a diéta abból áll, hogy egy fehérje napot követ egy keményítö nap, majd egy szénhidrát nap és vegül egy gyümölcs nap. Ezek váltják egymást 90 napon keresztül és remélhetöleg 10 kiló körüli fogyást okoznak. Nos, aki már kipróbálta, tudja, milyen nehéz igazi konyhai remekmüveket alkotni a napokon belül.

Az alábbi receptet egy fehérje napra kreáltam, és igyekeztem minnél kevesebb tésztát enni.

Egy csomag spárgát meghámoztam, forró cukros-sós vízben egy szelet kenyérrel puhára föztem. Hideg vízzel sokkoltam majd kis darabokra vágtam. Három keménytojást felkockáztam, 10 szelet vékony füstölt sonkát feldaraboltam, egy mozarellát is mellévagdostam. Négy tojást felvertem, hozzáadtam egy deci tejszínt, megborsosztam, sóztam. Egy tüzálló tálat kikentem olajjal, belefektettem egy leveles tésztát, beleszórtam a spárga-tojás-sonka-sajt keveréket majd nyakonöntöttem a tojásokkal, megszórtam parmezánnal és 200 fokon jó fél órát sütöttem.

7 megjegyzés:

Csigi írta...

Hmm, egyszer ebédre is elmegyünk :))

sedith írta...

Szia! Én tudom, hoyg nehéz úgy összeválogatni az ételeket, alapanyagokat, hogy finom, laktató és - nem utolsó sorban - a megszokott ízeket hozzuk vissza. Mégis úgy gondolom, hogy a szétválasztásos diéta az, amit a mindennapokba a legkönynebben be tudunk illeszteni, hiszen, nagyjából a szokásos ételeinket ehetjük. Talán némileg változtatva. És nekem szinte mindig sikerült úgy összehozni a dolgokat, hogy a család is majdnem mindig azt ette/eszi, amit én. Kivéve a gyümölcsnapot, de volt, hogy gyümölcssaláta volt a vacsora mindenkinek aznap. :)

Lehet fogyni vele, méghozzá nagyon jól, hiába mondják egyesek, hoyg nincs tudományosan bizonyítva meg bla-bla. Kit érdekel ez? Lényeg, hogy van eredménye. és én azt figyeltem meg, hogy amikor eszerint társítom az ételeket, sokkal jobban odafigyelek magamra, több friss salátát, zöldséget, gyümölcsöt eszünk, mint máskor.

Viszont a kilencvennaposnál van barátságosabb "diéta" is, ami nem más, mint a pszichowellness. Alapja szintén a 90 napos, a beosztása is ugyanaz, az ételek csoportosítása viszont nem annyira korlátolt, mint a kilencvennaposban. Ismerek valakit http://fakanalforgato.blogspot.com/ , aki több, mint 25 kilót fogyott így több, mint 1 év alatt, de persze, akaraterő és kitartás szükséges egy ilyen eredményhez.
Nekem volt szerencsém megvásárolni és elolvasni a Pszichowellness című könyvet is, ami - szerintem - az egyik legjobb önismereti írás. rengeteget tanultam és fedeztem fel magamból olvasása közben. És bár igazából nem diétázom, főzéskor legtöbbször igyekszem úgy összeválogatni az alapanyagokat, hogy a különféle dolgok ne keveredjenek.
Ha tudod, mindenképpen szerezd meg a könyvet, de addig is nézz be a http://www.pszichowellness.hu/ honlapra, ahol mindenképpen rengeteg információt találsz a szétválasztásos étkezésről.

További sok sikert és kitartást!!!:)

Zsuzsi írta...

Kedves Sedith! Nagyon köszönöm a hozzászólásod, mindenféleképpen utánaolvasok! További szép napot kívánok Neked és szeretteidnek is!

mandy tarragon írta...

Szia Zsuzska,
én is gyűröm a 90 napost, most tartok a 24. napnál. Majd csemegézek innen is pár receptet, ha nem bánod :)

Zsuzsi írta...

Jajj dehogy bánom, gyere csak nyugodtan!!! Söt, örülnék, ha néha írnál pár ötletet, aztán feltesszük ide is. Hátha össze tudnánk gyüjteni egy jó kis anyagot másoknak is segítségül!? Egyébként, most hogy írod, én valahol a 30. nap körül járok. Te mennyit fogytál már? Èn nagyon happy vagyok a 3,4 kilómmal!

mandy tarragon írta...

Blogot irok, arrol, hogy miket eszem:
http://mandyeszik.blogspot.com

Ha épp ki vagy fogyva ötletekből, kukkants be :)

Én három kilónál tartok, de kb. egy hete stagnál. De nem aggódom, majd belendül megin :)

sedith írta...

Hajrá, lányok! Tényleg nem kell csalódottnak lenni, amikor egy-egy ideig stagnál a kilószám, hiszen a szervezetnek is alkalmazkodnia kell az új életmódhoz, a leadott kilókhoz.

Ötletek híján nézzétek meg nálam is a "diéta" címkét, ott mind ideillő ételeket találtok. Bár az az igazság, hogy sokkal több fogáshoz hozzátehetném a diétát is címkeként, de legtöbbször elfelejtem.