2010. december 1., szerda

Gyors muszaka


Régóta készültem muszakát fözni, de be kell vallanom, mindig elrettentett az a rengeteg elökészítés, munka amivel jár. Pedig nagyon szeretem a padlizsánt, így nemrégiben, amikor egy csinos példányt sikerült begyüjtenem, végiggondoltam, hogyan lehetne leegyszerüsíteni a dolgot.

Azt hiszem, sikerült megoldanom!

Vettem fél kiló darálthúst, vegyesen disznót és marhát. Dinsztelt hagymán megpirítottam, tettem hozzá borsot, sót, kakukkfüvet és jó sok fokhagymát. (Ha már görög ételröl van szó, hagy szóljon!). Amikor kész lett, a serpenyöben megpirongattam az elözöleg vékony karikákra vágott, besózott, lecsöpögtetett padlizsánokat, egy kiolajozott tepsiben egymás mellé fektettem öket. Ráterítettem a húst, újra padlizsánszeleteket tettem rá, majd megszórtam az egészet darált sajttal és 200 fokon aranybarnára sütöttem.


A képen a tányéron a muszaka mellett egy elég ismeretlen köretet láthattok. Ez kérem a jukka.
A kínai boltban lehet nálunk hozzájutni, az alsó képen látható egészben. Meglepöen olcsó, egy ekkora darab kb 2 euróba kerül. Meg kell vékonyan hámozni, kockákra vágni, mint a krumplit és enyhén sós vízben kb 15-20 percet fözni. Olyasmi íze van, mint a krumplinak, picit édesebb és egy leírhatatlan, finom, decens mellékíze, ami nekem nagyon ízlik. Venezuelai barátnömnél ettünk ilyet elöször, ök a burgonya helyett eszik, mindenhez, de föleg grillezett húshoz. Sajtot tett rá és egy sós vaj-túrókrémet hozzá.

Nincsenek megjegyzések: