2011. január 17., hétfő
Orecchiette lazaccal és brokkolival
Nézzétek ezeket a színeket!!! Hát nem gyönyörü?
Szilveszter után a szerencsés halászok igazán olcsón foghatnak maguknak leértékelt füstölt lazacot, mint én is a Hoferben. Három színü (paradicsomos-spenótos)Orecchiette (FÜLECSKE) tésztához is ott jutottam, igaz, hónapokkal ezelött. A tésztát forró sós vízben kell al dente fözni, kb annyi ideig tart, mint a szósz elkészítése. A brokkolit sós vízben félkeményre föztem és hideg vízzel öblítettem le, hogy a szép friss zöld színét megtartsa. Kevés zsíron egészen apróra vágott hagymát dinszteltem, ebbe tettem bele a szétcsipkedett lazacszeleteket, felöntöttem egy doboz Quimick-kel (tejszin helyett - szintén Hofer),borsoztam, sózni csak érzéssel, hagytam egyet-kettöt rottyanni, majd egy marok félbevágott koktélparadicsomot és a brokkolit hozzákeverve összeforraltam. A tésztával összeöntve, reszelt parmezánnal ettük. Mennyei volt!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Bocsáss meg, Zsuzska, orECchiette.
Uuupsz, Rossamela, köszönöm a segítséged, tényleg!!! Már javítom is! :O)
Megjegyzés küldése