- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 konzerv vörös bab
- 2 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg darált marhahús /vagy fele-fele sertéshús
- 1 nagy konzerv darabolt paradicsom (80 dkg)
- 5 dl zöldségleves (kockából)
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál chilipor / vagy 3 dundi csilipaprika
- 1 doboz konzerv kukorica
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A paprikát megmossuk, húsát apróra kockázzuk. A babot és kukoricát lecsepegtetjük.
Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, hozzákeverjük a paprikát, és megpirítjuk. Belekeverjük a darált húst, megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, babot, kukoricát, felöntjük a levessel, és kb. 1 órát lassú tűzön főzzük. Néha megkeverjük. Végül hozzáadjuk az oregánót, sóval, borssal, és a chilivel ízesítjük. Fehér kenyérrel kínáljuk.
Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, hozzákeverjük a paprikát, és megpirítjuk. Belekeverjük a darált húst, megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, babot, kukoricát, felöntjük a levessel, és kb. 1 órát lassú tűzön főzzük. Néha megkeverjük. Végül hozzáadjuk az oregánót, sóval, borssal, és a chilivel ízesítjük. Fehér kenyérrel kínáljuk.
Fotó: Internet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése