2013. november 8., péntek

Chili con carne / Babos-paradicsomos darálthús mexikóból

A chili con carne nagyon sokáig a "furcsa, de biztos finom" ételek listáján szerepelt nálam, mindaddig, amíg ki nem próbáltam. Frissen, kétnaposan, de lefagyasztás után felforralva is isteni!

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 konzerv vörös bab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált marhahús /vagy fele-fele sertéshús
  • 1 nagy konzerv darabolt paradicsom (80 dkg)
  • 5 dl zöldségleves (kockából)
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál chilipor / vagy 3 dundi csilipaprika
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • só, bors

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A paprikát megmossuk, húsát apróra kockázzuk. A babot és kukoricát lecsepegtetjük.

Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, hozzákeverjük a paprikát, és megpirítjuk. Belekeverjük a darált húst, megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot,  babot, kukoricát, felöntjük a levessel, és kb. 1 órát lassú tűzön főzzük. Néha megkeverjük. Végül hozzáadjuk az oregánót, sóval, borssal, és a chilivel ízesítjük. Fehér kenyérrel kínáljuk. 
Fotó: Internet

Nincsenek megjegyzések: