2009. február 4., szerda

Diós-lekváros... / Walnut with marmelade...


Diós-lekváros tészta Bereznay Tamás után
Noodles with walnut and apricot jam - a la Tamás Bereznay.
Évi kérésére leírom a receptet:
A tésztát sós vízben kifözzük, lecsepegtetjük. A tojás sárgáját a 6 ek cukorral fehérre keverjük, belekeverjük a tejfölt és a vajat. A fehérjéket felverjük. A krémet összekeverjük a tésztával és óvatosan hozzákeverjük a habot. Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a keverék felét. A diót összekeverjük a 6 dkg cukorral és egyenletesen elosztjuk a tésztán. Rácsepegtetjük a lekvárt és befedjük a tészta másik felével. 170 fokos sütöben 30 percig sütjük.
Hozzávalók:
15 dkg cérnametélt, só, 5 tojás, 7 ek+6 dkg porcukor, 9 ek vaj, 3 dl tejföl, 8 dkg darált dió, 25 dkg baracklekvár, zsemlemorzsa

2 megjegyzés:

Csibe írta...

Huhhh, ezek a sütik, torták csodásak! Nagyon ügyes vagy!

Zsuzsi írta...

Köszi Csibe, azert Te sem panaszkodhatsz!!! A recepteket rögtön a kep ala irod be? Azokkal meg ados vagyok, de most valahogy nincs idöm bibelödni velük.