2009. május 26., kedd

Thai csirke / Thai Chicken

Anita fözösblogjában (http://www.elitkonyha.hu/) találtam ezt a receptet. Mivel egyszer még régebben megnyertem nála egy fotópályázatot, kaptam töle mindenféle ázsiai fözöalapanyagot. Azóta nagyobb bátorsággal fogok hozzá ezekhez a receptekhez.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell kb 2 cm-es kockákra/csíkokra szelve, 4 dl kókusztej, 1-2 ek. piros currypasta, 1 ek. világos szójaszósz, 1 tk. citromlé, só, 1 piros vastag húsú paprika, 2 zsenge, zöld száras hagyma, 1 ek. olaj és még szárított gyömbérport is tettem bele.
Egy mélyebb teflon edényben a kókusztejet, a curryt, a szójaszószt, a citomlevet és a sót felforraltam. Beletettem a csirkét. Még egyszer felforraltam és az edényt levettem a tűzről. Lefedtem és 15 percig hagytam, hogy a hús a forró lében "ázzon". Időközben a paprikát vékony csíkokra vágtam. A hagymát a zöldjével együtt felkarikáztam, és a paprikával a felforrósított olajban 3 percig pirítgattam. Majd a currys csirkéhez kevertem. Basmati rizst adtam hozzá.

Apróbetüs figyelmeztetés: Piszkosul csíp!!! (De nagyon finom!)

2 megjegyzés:

Csibe írta...

Szia Csajszi! Lessél be hozzám ;))
Remélem jól vagytok! pussz

Zsuzska írta...

Szia, belestem, nagyon köszönöm még egyszer!!!