2009. május 25., hétfő

Epres Tiramisu / Strawberry Tiramisu

Sophie szülinapi tortáját majd csak a pénteki bulira fogom megsütni. Na de a köszöntésére azért kell valami. A nagy meleg miatt pedig valami könnyüre vágytunk. Ez az epres tiramisu lett a tökéletes megoldás!
A babapiskótákat egy 2 dl vízben 10 dkg cukorral és egy citrom levével felforralt sziruppal locsolgattam meg. Erre rétegeztem rá a krémet: 30 dkg epret pépesítettem, hozzákevertem egy deci tejszínt, 30 dkg mascarponét és egy tábla felolvasztott fehér csokoládét. A tetejére és a rétegek közé apróra vágott epret szórtam. A hütöben legalább két óra csendespihenö jót tesz neki.

2 megjegyzés:

szarvasmici írta...

Én tiramisu rajongó vagyok. Természetesen a hagyományos, kávés-alkoholos lötyiben áztatott piskótás, sajtkrémes változat a nyerő. De szerintem ha megérik a málnám, akkor kipróbálom azzal ezt az epres változatot. Azért málnával, mert az nálunk van bőven, eper meg csak imitt-amott, viszont felcsigáztál ezzel a gyümölcsötlettel.

Zsuzska írta...

Örülök, hogy sikerült beindítani a fantáziádat! Az enyém sokáig azért nem bírt elszakadni a hagyományos verziótól (amit amúgy én is imádok), mert nem tudtam kitalálni, mi legyen a piskótaáztatással. Ezzel a citromos sziruppal tökéletes lett. És alkohol és kávémentes, ami a gyerekek szempontjából is nyereség. Na a málnahegyekért meg külön irigyellek, nálunk aranyárban mérik!!!