2009. szeptember 16., szerda

Szilvás lepény limettével/ Pflaumen Kuchen mit Limette


Szilva itt, szilva ott. Ùjabb és újabb recepteket próbálok ki és ez itt érdemesnek találtatott a megörökítésre.
300 gr liszt, 1 csomag sütöpor, 150 gr túró, 100 ml tej, 100 gr olvasztott vaj, 80 gr cukor, egy csipet só és egy fél limette reszelt héja került a tésztába.
Összekevertem és egy kerek, lapos tepsibe terítettem. A tetejére kerültek a kimagozott szilvák, amiket tejföl, cukor és limette-lé keverékével locsoltam meg jó alaposan. 200 fokon 30 percig sütöttem.
Es gibts überall Zwetschgen. Hier gibt es ein gutes Rezept von Dr Oetker:
300 gr Weizenmehl, 1 Pkt Backpulver, 150 gr Topfen, 100 ml Milch, 100 ml zerlassene Butter, 80 gr Zucker, 1 Pr Salz und die Schale von einen halben Limette. Den Teig habe ich in einen runden Backform getan und darauf kommen die halben Pflaumen, mit eine Mischung von Sauresahne, Zucker und die Saft von Limette. Eine halbe Stunde lang war die Kuchen in Backrohr in 200 Grad.

3 megjegyzés:

Csibe írta...

Nem igazán vagyok oda a szilvás dolgokért, a gombócnak is azt a részét szeretem igazán, ahol a szilva leve van ;) - de ez igen guszta!

Csigi írta...

Hmmm, sürgősen látogatóba kell mennünk hozzátok. Zsoltinak is felcsillant a szeme, amikor a szilvás lepényt említettem :))
Pusszancs!

Zsuzsi írta...

Na akkor csak gyertek, tényleg sütök Nektek ilyet! Csibe, tudod mit, gyere Te is, itt kipróbálhatod, hogy ez tényleg nagyon finom!