2010. március 1., hétfő

Zabpelyhes keksz II.

Vendégeket vártunk a hétvégén. Ilyenkor szeretem, ha van itthon rágcsálnivaló. A Mindmegettén találtam ezt a receptet, csak kicsit turbóztam fel... ;O) Hozzávalók: 25 dkg olvasztott vaj 1 bögre cukor 2 tojás 1 1/2 bögre sima liszt 1/2 csomag sütöpor 1 teáskanál fahéj 1 1/4 bögre zabpehely 1 bögre mazsola 1 csomag vaniliáscukor 1/2 bögre durvára tört dió 1/2 bögre áfonya Elkészítés: A mazsolát és áfonyát meleg vízbe teszem, hogy visszanyerje dundiságát. Egy tálban összekeverem a lisztet, sütöport, fahéjat, félreteszem. Egy másikban összekeverem a cukrot a lágy vajjal. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat, keverem... Ha már egynemű, hozzákeverem a lisztes keveréket, majd a végén a zabpelyhet és a leszárított mazsolát-áfonyát, összekeverem, de már semmiképp sem robotgéppel, csak egy fakanállal. Kb. 1 óra hosszára beteszem a hűtőbe!!! Ha letelt a pihenés órája, előmelegítem a sütőt 180 celciusra. A masszából kisdiónyi gombócokat formálok, tepsibe rakom. Kb. 10-12 perc alatt megsül. Vigyázni kell, mert könnyen megpirulhat az alja. Nem kell megijedni, melegen még elég puha, de ahogy hűl, úgy megszilárdul. A receptet Cs. Anita küldte be.


du brauchst:
250g Butter
1 Becher Zucker
1 Packung Vanillezucker
2 Eier
1,5 Becher Mehl
1/2 Packung Backpulver
1 Teelöffel Zimt
1,5 Becher Haferflocken
1 Becher Rosinen
1/2 Becher gehackte Walnüsse
evtl. Cranberrys, Schokolade, ...

Die Eier mit der Butter und Zucker gut schaumig rühren. Den Zimt, das Mehl Backpulver hinzufügen und anschließend Haferflocken, Rosinen und Nüsse gut vermischen. 
Den festen Teig in kleine Knödel auf ein Blech legen. Bei 180°C etwa 10-15 Minuten backen.

3 megjegyzés:

Csibe írta...

Na Zsuzska, kérnék szépen egy naaaagy köteggel!!!

Zsuzsi írta...

Ugye vicces? Máris küldeném, ha maradt volna egy morzsácska is belöle. De sajnos nem maradt! ;O)

szepyke írta...

Pff... akkor én már nem is írom...:)