2010. május 19., szerda

Zöldség nap - sült krumplival


Még egy - igaz, konyhamüvészetileg igen csekélyke értékü receptjavaslat, ezúttal keményítö-zöldség napra. Èva növéremtöl tanultam, eddig a legfinomabb és leggyorsabb - söt valószínüleg a legegészségesebb sültkrumpli változat, amit ismerek.
A krumplikat meghámozom és hosszúkás szeletekre vágom. Jó alaposan megszórom vagy füszeres, vagy grillsóval, tepsibe teszem és vékonyan meglocsolgaatom olivaolajjal. Alaposan betakarom alufóliával és 180-200 fokon majd fél óra hosszat párolom. Ekkor leveszem róla a fóliát, a sütöt grillezésre állítom, jól átkevergetem a krumplikat és bö 15 perc alatt ropogós pirosra sütöm. Tálalás elött megszórom pirított tökmaggal. Jó nagy adag salátát ettünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: