Az elözö bejegyzésemböl hiányzott a pontos recept leírás.
Egészen pontos receptet nem fogok tudni megadni, de a fö irányvonalakat igen.
11 kg paradicsomot forró vízbe mártva lehámoztam és a csumáját és magjait eltávolítottam. 2 kg idei vöröshagymát apró kockákra vágtam, hozzádaraboltam szintén 2 kiló zöldpaprikát. Forró olajon megdinszteltem öket majd hozzáadtam a paradicsom húsát. Sóztam, borsoztam, pici cukrot tettem hozzá, majd addig forraltam, kevergettem, amígy elfötte a levét és a paradicsom is nagyjából szétfött. A friss füszereket - bazsalikomot, petrezselymet apróra metéltem, a kakukkfüvet ágastól tettem a szószhoz (a levéltelen ágacskákat aztán kihalásztam). Pár percig forraltam, majd frissen tisztára mosott üvegekbe adagoltam. A teli lezárt üvegeket legalább 10 percre fejre állítottam, hogy az üveg tetejében levö levegö is sterilizálódjon.
Még ötletként hozzátenném, hogy a héten a vendégeinknek egy ilyen üveg szószt felforraltam, tettem bele egy kis csilipaprikát, majd (mexikói)nachos kukorica-lapocskákat adtam mellé mártogatni. Hogy jól is lakjunk, kis fasírt golyókat is sütöttem, a végén azok is a szószban landoltak és mi remekül éreztük magunkat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Köszi!
Szia Zsuzska!
Ezt mi már kóstoltuk, és tényleg fantasztikusan finom volt! Milyen egyszerűen is hangzik az, hogy 11 kg paradicsomot meghámoztam...Elismerésem hozzá!!! Én talán kisebb mennyiséggel kezdeném :)
Puszi Eszter
UI: a Waldorf babáid nagyon szépek lettek, pont most adtam egy hasonlót keresztelői ajándék gyanánt!
Szia Eszter! Megnyugtatlak, tavaly "csak" 6 kilóból készült, de mivel akkora sikere volt - föleg a Nagyfönöknél, így idén többre vágytam. Anyukám persze segített, így egy délelött megvolt az egész.
A babát Te csináltad?
Szia Zsuzska!
Hirtelen nem tudtam, melyik babára gondoltál ;)
Nem, sajna, vettem. Kis keresztlányom-unokahúgom kapta, aki 1 éves, és elsőre tetszett is neki. Úgynevezett csücsök-manó, a ruhája olyan, mint egy kendő, aminek a csücskeit nyugodtan rágcsálhatja, ahogy jön a foga. Eszter
Szia Zsuzska!
A hétvégén elkészítettem a saját pizzaszószomat/paradicsommártásomat. 3 kg lucullus paradicsomot használtam fel hozzá, és mindössze 5 üveg lett, de abban aztán igazán benne van a matéria! Nem magoztam ki, meg kevesebb paprikát tettem bele, szóval kicsit változtattam rajta, de nekünk ez így tökéletes! Köszönjük a tippet!
Eszter
Megjegyzés küldése