2011. február 8., kedd

Maradékból mennyei!


Apósom nálunk járt és szombaton ö készítette az ebédet. Marhapörkölt-osztrák módra. Ami azt jelenti, inkább egy gulyásszerü állag, rengeteg hagymával, paprikával és paradicsommal.

Mivel a gyerekeim inkább az én gulyásomhoz vannak szokva, be kell vallanom, elég sok maradék maradt. A hús nagyobb részét némi szósszal lefagyasztottam de még így is maradt egy jó kislábosnyi szósz. Apróra vágott szalonnát rottyantottam hozzá. 5 tojásból sós palacsintákat sütöttem - lett belöle 14 darab, jó vastagon megkentem a szósszal, mozarella kockákat szórtam rájuk, batyuba hajtogattam öket. Kilenc darab fért egy kistepsibe, azokat megszórtam reszelt sajttal és 15 percre betettem a sütöbe. Póréhagymából készült salátával ettük, mennyei lett!!!

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Jó ötlet és nagyon guszta. Csakis finom lehet.

Zsuzsi írta...

Kedves Kopnyhafönök Úr! Köszönöm a dicsérö szavakat, szabad ötletet vinni!!! :O) Igaz, ha a gulyást is nekem kellett volna elötte megcsinálni, valószínüleg nem álltam volna neki...