A hozzávalók:
- 80 g cukor
- 2 ek. méz
- 50 g vaj
- kb. 15 szem füge / szük fél kiló
- 3 nagy tojás
- 80 g cukor
- 90 g langyos vaj
- 5 jókora evőkanál lekvár (sárgabarackot tettem bele)
- 100 g őrölt dió
- 100 g fehér tönkölyliszt
- 1 ek. holland kakaópor
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A gyümölcstortasütöm aljára csorgattam a mézet, hozzáöntöttem a 80 gr cukrot és rátettem a vajat. Szép lassan elkezdtem melegíteni. Összeolvadás után óvatosan hagytam karamellizálódni. Amikor kellemesen barna volt a keverék és már isteni illata lett, gyorsan félrehúztam és belekarikáztam szorosan a fügeszeleteket. Félretettem.
A tésztához elöször a folyékony hozzávalókat kevertem egybe, majd hozzádtam a többi belevalót is. A tésztát a fügékre simítottam és az elömelegített sütöben 170 fokon 40 percig sütöttem. Hagytam kicsit kihülni, majd egy nagyobb tálat a tetejére téve, hirtelen mozdulattal kifordítottam.
Köszönöm Limarának az eredeti receptet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése