2013. november 20., szerda

Csokis kiflik / Scholkoladenkipferln

50 gr keserücsokit felolvasztva, 180 gr vajjal, 80 gr cukorral, 1 csipet sóval, 100 gr darált mogyoróval és 200 gr liszttel tésztát gyúrunk. Idén megpörköltem elötte a mogyorót és egy konyharuhával ledörzsöltem a héja nagyrészét. Fóliába csomagolva egy órát hütjük. 
Kisujjnyi kifliket formálunk, nem túl közel egymáshoz (dagad!) tepsire, sütöpapírra tesszük, elömelegített sütöben 175 fokon 15 percig sütjük. Forrón meghintjük porcukorral.
Köszönjük Tick-Tack!


Zutaten: 50 gr flüssige Kochschokolade, 200 gr Mehl, 180 gr Butter, 80 gr Zucker, 1 Pise Salz, 100 gr gemahlene Haselnüsse, Puderzucker
Schokolade mit Mehl, Zucker, Butter, Salz und Nüssen zu einem glatten Teig verkneten. In Folie 60 Min kühlen. 
Ofen 175 Grad vorheizen. Teig fingerdick rollen. Ca 15 Min backen. Mit Puderzucker bestäuben. 
Danke Tick-Tack!

Nincsenek megjegyzések: