2013. december 20., péntek

Ninon Kókuszcsókjai / Ninons Kokusbusserl

Ninon barátnöm osztrák-angol származása ellenére Párizsban nött fel. Francia konyhát visz és a sütibörzénkre is francia karácsonyi receptet hozott. A kép sajnos nem sikerült túl jól, de a csókocskák talán így is megtetszenek valakinek. A recept mindenesetre pofon egyszerü, nálunk nagy sikere volt, amikor magunknak is megsütöttem. 

3 egész tojást elkeverni 150 gramm cukorral és 200 gramm kókuszreszelékkel. Èn egy csipet fahéjat is szórtam bele, a bátrabbak kisérletezhetnek narancs ill. mandarinhéjjal is. Kis kupacokat formáztam belölük, 180 fokon 20 percig sültek. Ugye nem kell egyszerübb???
  Merci Ninon! Köszönjük Ninon!


Du Brauchst:
3 Eier
150g Zucker
200g Kokusraspeln
evtl. eine Prise Zimt

Die Eier mit dem Zucker schaumig rühren und die Kokusraspeln dazumischen. Eventuell noch etwas Zimt dazu tun.
Kleine Haufen oder Kugeln formen und bei 180°C 20 Minuten backen.

Danke Ninon für das super Rezept!

Nincsenek megjegyzések: