Vasárnap délutánra vendégeket vártunk, de úgy, hogy délelött nem voltunk itthon. Gyorsan kellett egy receptet találnom, ráadásul valami almásat, hiszen a Balaton mellöl, még a nyáron hozott almákból jócskán van még a teraszon. A Mindmegette-n találtam ezt a receptet, nagyon finom lett, jó szívvel ajánlom!!!
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Előmelegítjük a sütőt. A tészta hozzávalóit gépi keverővel összedolgozzuk. Egy közepes tepsit (nálam 33x24x5 cm) kikenünk margarinnal, és beleöntjük a tészta felét.
Az előmelegített sütőben közepes/nagy lángon kb. 10 percig sütjük, hogy egy kicsit szilárdabb legyen. Rásimítjuk a tölteléket (én kicsit kinyomkodtam az almát és boldogan ittam a finom cukros, fahéjas almalevet), majd a maradék tésztát, és visszatesszük a sütőbe. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése