2009. április 26., vasárnap

Kenyér / Bread


Senkit nem szeretnék most kenyérrecepttel traktálni. Igazából csak dicsekszem. ILYEN kenyeret tudok sütni!!!

6 megjegyzés:

szarvasmici írta...

Nagyon szép! De mégis milyen kenyér?

Zsuzska írta...

Jajj, ne égess Mici! Hát porból készült. Vannak ezek a kenyéralapok, ez éppen napraforgós, csak felturbózom. Elöször is a langyos vízbe beleteszek egy nagy marok lenmagot és hagyom ázni. Aztán plusz sót is teszek hozzá meg 2 ek olajat. A végén még hozzákeverek egy jó bögrényi napraforgómagot. Ilyen kenyér.

szarvasmici írta...

Én is porból szoktam kenyeret sütni, csak azt mifelénk lisztnek hívják. Ez nem ugyanaz? Na jó, persze abban, amit Te használsz biztosan van sok minden más is, de a lényeg ugyanaz. És ez meg akkor is nagyon szép!!!

Csibe írta...

Nagyon széééép!!!

Zsuzska írta...

A por, kérem szépen egy kész keverék (Hoferben szoktam venni - Bio Brotbackmischung), amit a lusta/kényelmes/idötudatos (ugye milyen jól hangzik?) háziasszonyok csak összekevernek egy kis langyos vízzel és már sülhet is a kenyér. Aztán lehet vele dicsekedni, amíg valaki rá nem kérdez...

szarvasmici írta...

Mischung... :) ... azt mi a téglák közé szoktuk rakni fánglival vagy miacsudával. :) Amúgy meg a Lidl-ben szoktam venni előrekevert kenyérport én is, csak kicsit drága így. De hidd el nincs semmi ördöngősség a kenyérben, csak víz, meg liszt, meg élesztő, meg só, meg dagasztás. A bio-mischungban is ezek vannak. Ha nem, akkor meg nem bio.
A lisztfajtával tudsz játszani, meg azzal az adalékkal, amit belekeversz, magokkal, olajbogyóval, sajttal... A kérdésem meg arra vonatkozott, hogy burgonyás, vagy rozsos, vagy tönköly, vagy miféle ez a Te csodád?
De akárhogy is van, a kenyered nagyon guszta, és teljesen mindegy hogy miből van, ha finom is.