2009. május 1., péntek

Spárga leveles tésztában / Asparagus in dough

Tegnap olvastuk Bodza Konyhájában, hogy spárgát készített. És hogy nem volt vele megelégedve. Gyorsan javasoltam neki EZT a receptet, aztán ma meg is csináltam, hogy meg tudjam mutatni. Nos, a többi erre látogató kedvéért ide is leírom a receptet:
A kb 10 centi hosszú fehér spárgákat forró vízbe dobom, amiben úszkál egy szelet kenyér, egy nagy kanál só és egy kis kanál cukor. Hagyom benne úgy 10 percig, majd kiveszem és jó hideg vízzel leöblítem. Begyújtom a sütöt 200 fokra. Fogok leveles tésztát, csinálok belöle 10X10 centis darabokat (általában 6-8 jön ki egy lapból), alulra ráteszek egy szelet sonkát, arra 3 spárgát, arra egy nagy szelet goudát/trappistát, betakarom a két csücskével és úgy 20 percig sütöm. Nálam dobogós!!!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm szépen Zsuzska! :)

Eszter írta...

Szia Zsuzska!

Jó rég nem jártam már a blogodon (még a sajátunkon sem), és örömmel látom, hogy szépen bővül a recepttárad jobbnál jobb receptekkel (és szebbnél szebb képekkel). Gratulálok hozzájuk!
A spárga egyébként nálunk is nagy kedvenc, mi majonézes salátának szoktuk leginkább enni. A küzdelem a szálkákkal viszont a leggondosabb előkészítés ellenére sem kerülhető el... AZért sose marad meg!
A cukkinis tésztát ma végre elkészítettem (már régen kinéztem magamnak), nálam bevált, Balázs inkább a húsos cuccokat szereti... Sebaj :))

Puszi mindenkinek
Eszter

Zsuzsi írta...

Bodza, nagyon szívesen!
Eszter, jöhetnél gyakrabban, örültem Neked! Sajnos nálunk a majonéz csaknem tiltólistán van - Stephan nagyon nem szereti, söt azt sem, hogy én imádom. Ez van. Akkor eszem, amikor nincs itthon! ;O)