2009. május 9., szombat

Spárgás rizs / Rice with asparagus



Nagyon gyors és nagyon finom lett ez a tegnapi ebéd. A spárgák alsó harmadát pucoltam meg
és zubogó forró sós-cukros-citromleves vízben kb 10 percig föztem. Utána hideg vízben "sokkoltam" öket és kb 2 centis darabokra vágtam. A kedvenc natúr rizsünket szokás szerint kétszeres vízzel és levesporral kétszer föztem fel a kuktában. Így pont jó lesz és nagyon gyorsan elkészül. Hozzákevertem 5 szelet vékonyan felvágott sonkát, a spárgákat és reszelt parmezánnal tálaltam.

2 megjegyzés:

Balogh Lizi írta...

A spárga az egyik kedvencem! Ez is biztosan finom volt :)

Zsuzsi írta...

Lizi, nemsokára majd Te is fözöcskézel, ugye? Ez igazán könnyü kezdet lenne! Rajta!