2010. augusztus 17., kedd

Botos pizzakenyér, vagy mi?

Ti minek neveznétek el ezt a következö finomságot!?

A nyár lassan véget ér, de hátha vannak még boldogok, akik valamikor, valahol tábortüzezni fognak! A szalonnához, sültvirslihez a legfinomabb ez a kenyér. Pizzatésztából készül (1/2 kg liszt, 4 dkg élesztö, kiskanál só, 4 ek olaj és 1/4 l langyos víz). A megkelt tésztából 15 centi hosszú hurkákat sodrunk és egy hosszabb nyársra tekerjük. Szép lassan, parázs felett kell sütni, hogy kívül piros, belül jól átsült legyen! Fokhagymás olajjal, vajjal megkenve mennyei!

2 megjegyzés:

Ami írta...

Ötletes a név! Nagyon tetszik :)

Zsuzsi írta...

Aranyos vagy, igazából tényleg nem tudok jobbat. ;O)