A tésztához kellett:
60 dkg liszt
1 csipet só
3 dkg élesztö
2,5 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
1 cs vaniliáscukor
citromhéj
2 tojás
mazsola
1 tojás a bekenéshez
A kelttésztához a langyos tejbe kis liszttel, kis cukorral felfuttatom az élesztöt. A keverögépbe beleteszem a lisztet, a cukrot, a többi száraz hozzávalót és elkeverem. Hozzáöntöm a felfuttatott élsztöt, amibe belekevertem a két tojást és alaposan elkeverem. Az olvasztott vajat is hozzáadom és addig gyúrom - ha szükséges, adok még hozzá lisztet, amíg elválik az edény falától. Ekkor tiszta konyharuhával letakarom és hagyom pihenni egy bö fél órát. Amikor szépen megkelt, lisztezett deszkára teszem és átgyúrom. Feldarabolom és 16 kis gombócot formálok belöle. A gombócok kisebbik feléböl lesz a fej, késsel bevágva a fülét, a nagyobbikat hosszú csíkká sodrom, feltekerem és ez lesz a testük. Szépen, elég helyet hagyva a tepsin hagyom öket kicsit kelni (15-20 perc), lekenem öket tojással, belenyomom a mazsola szemeket és mehetnek a sütöbe.
160 fokon 25 percig sültek.
Du brauchst:
600g Mehl
1 Prise Salz
30g Hefe
250ml warme Milch
100g geschmolzene Butter
100g Zucker
1 Packung Vanillezucker
Schale von einer halben Zitrone
2 Eier
Rosinen
1 Ei zum einpinseln
Die Hefe in die warme Milch geben und mit ein wenig Mehl und Zucker wachsen lassen. Währenddessen Mehl, Zucker und die restlichen Trockenzutaten zusammenmischen. Danach die Hefe-Milch-Mischung und die Eier dazumischen. Mit der geschmolzene Butter so lange kneten, und so viel Mehl noch dazu geben, bis der Teig nicht mehr an der Schüssel klebt.
Den Teig mit einem (sauberen) Küchentuch abdecken und an einem warmen Ort eine halbe Stunde ruhen lassen.
Nach dem Ruhen, etwas Mehl auf die Arbeitsfläche streuen und den Teig gut durchkneten. Den Teig in 16 gleichgroße Teile schneiden und jeweils in zwei Hälften aufteilen. Aus der kleineren Hälfte wird der Kopf, dazu mit einem Messer die Ohren einschneiden, und aus den größeren einen Streifen kneten. Dieser wird aufgerollt und zum Körper.
Gut verteilt auf ein Blech legen und kurz rasten lassen (15-20 Minuten).
Bevor die Hasen in den Ofen kommen, werden sie noch mit Ei eingepinselt und mit Rosinen verziert.
Bei 160 Grad 25 Minuten backen.
Guten Gelingen! :)
1 megjegyzés:
Hmmm... Ha egyszer nem kóstolhatjuk meg, kénytelenek leszünk megsütni :)
Megjegyzés küldése