A panettone eredetileg egy olasz karácsonyi sütemény, könnyü, foszlós kalácstészta és attól függ, melyik régióból származik, vagy töménytelen mennyiségü vanílíás porcukor, vagy szárított gyümölcskockák, vagy csokoládékrém, vagy....
Mi a gyümölcsös verziót készítettük el. Kellet hozzá elöször is a barkács/kertészboltból négy vadonat új virágcserép. Ezek a mieink kb 10 cm magasak, de lehet persze nagyobbakkal is próbálkozni. Lemostam öket és kibéleltem sütöpapírral.
A mi sima kalácstésztánkat gyúrtuk meg és teleszórtuk mazsolával meg kandírozott narancs és citromhéjjal. A bátrabbak tehetnek hozzá datolyát, aszalt szilvát, almaszeletet, söt karácsonyi füszerekkel is lehet megbolondítani. Èn idén biztosan fogok fahéjat és kardamomot hozzáadni.
A kis öklömnyi tészatgombócokat a cserép aljára tettük és hagytuk kelni. A sütés elött bekentük a tetejüket felvert tojással és mehettek a sütöbe. 160 fokon kb fél órát csücsültek benn.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése