Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
14 dkg vaj (és egy kevés a tepsi kenéshez)
3 tojás sárgája
10 dkg porcukor
1 csipet szódabikarbóna
1 ek. citromlé
A diós masszához:
14 dkg darált dió
20 dkg porcukor
3 tojásfehérje kemény habja
1 cs. vaníliás cukor
baracklekvár a diós krém alá
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, belesimítom egy kivajazott , lisztezett közepes méretű tepsibe, majd lekenem a baracklekvárral.
2. A töltelékhez egy csipet sóval felverem a tojáshabot, és könnyedén beleforgatom a porcukrot, a vaníliás cukrot valamint a darált diót. Az egészet a lekvárral megkent tésztára egyengetem.
3. 160 fokra (gázsütőben) előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütöm. Akkor jó, ha a tetején a tojáshab picit megbarnul és ropogós lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése