2019. január 11., péntek

Ria indiai csirkéje csicseriborsóval

Indiai kalafantyú (biztos van más neve is a csicseriborsós husiknak Indiában)

- a csicseriborsót megfőztem sós vízben, ha nem szeretitek a szagát, akkor érdemes lekanalazni róla a habot időnként, vagy cserélgetni a vizet áztatás közben, de ezen már túl vagy.
- egy darabka gyömbért, jó sok római köményt meg a fokhagymát (1-2 gerezd) összetörtem a mozsárban, de csak úgy nagyjából, mert szeretem, ha darabos
- vajat (ghít ha van) forrósítottam a wokban, erre dobáltam az összetört fűszereket + kis pirospaprikát, sok kurkumát, fahéjat, kardamomot, szerecsendiót, örőlt koriandert. (kb. 1 teáskanálnyit tettem a fűszerekből, kivéve a kurkumát és a római köményt, azokból 2 evőkanálnyit), ha nincs otthon valamelyik fűszer, de garam masala van, akkor az is tökéletes meg úgy bármi, ami jó illatos.
- amint illatozni kezdtek a fűszerek, hozzáadtam egy nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, így is pirult-szinesedett kicsit, aztán mehet a paradicsom, én egy konzervnyit tettem bele a levével együtt. Úgy emlékszem, hogy babérlevelet is tettem bele. Ez meg is van, szép lassan teszik a dolgukat.
- közben megpirítottam kevés vajon a csirkemell kockákat, és utána mehettek ők is a fűszeres szaftba.
- én elég sokáig főztem, de a csirkének egy fél óra is elég lett volna.
Amikor úgy ítéled meg, hogy majdnem kész, akkor mehet bele egy jó adag török joghurt (ebbe olyan 3-4 evőkanálnyit tettem) és a leszűrt csicseriborsó. Még egyszer összerottyantottam mindent és kész.
Jót tett volna neki a friss koriander, jobb híján szárítottat tettem bele a joghurttal együtt.

A receptet én is megföztem, a füszerekkel csaltam kicsit, mert a garam masala gyakorlatilag elég is bele, csak persze nagyobb mennyiségben. Ès én a csirkemellkockákat a füszerekben pirítottam meg és csaptam hozzá a hagymát, paradicsomot, csicseriborsót. Ezzel is lehet csalni, ha konzervet vesz az ember, nem kell elöfözni! Basmati rizst készítettem hozzá, egy kanál curryvel a fözövízben!


Nincsenek megjegyzések: