2010. január 17., vasárnap

Máglyarakás / Scheiterhaufen

Singergastro-ék blogjában Eszter készített máglyarakást a múlt héten. Mi meg egy téli, kerti grillpartira voltunk most szombaton hivatalosak, ahova valami meleg desszertet akartam vinni magammal. Na ez lett a máglyarakás. Az eredeti receptet
itt olvashatjátok, én annyit változtattam rajta, hogy mákot és mazsolát is tettem bele.

Scheiterhaufen Rezept:
8-9 alte Semmeln, in cca 1cm dicke Scheiben schneiden, 30 ml Milch, 4 Eiergelb, 4 Esslöffel Zucker, 1 Vanillezucker, 1 Becher geriebene Walnuß plus etwa Zucker, 1 Becher gerieben Mohn mit etwa Zucker, Rosinen, 2 Äpfel in dünne Scheiben schneiden.

Die Milch mit Zucker, Vanillezucker und Eigelb mixen. Semmeln schneiden, in die Milchmischung tauchen und in eine mit Butter geschmierte feuerfeste Schüssel dicht nebeneinander legen. Die hälfte von Nuß teilen, dann 1 Apfel in Scheiben, dann die reste von Nuß. Wieder eine Schicht Semmel, Mohn mit Apfel, wieder Mohn, und wieder Semmeln. In 180 Grad backen, bis die Semmeln leicht braun sind. Von Eiweiß Schnee schlagen mit 5 El Zucker, auf die Semmeln schtreicheln und beim 100 Grad leicht braun backen. Ilse, liebe Grüße!!

12 megjegyzés:

Mici írta...

Én is ezt készítettem a múlt héten kétszer is, mert a bátyuskám először lemaradt róla, de felpiszkáltam az ízlelőbimbóit, és tegnap kifejezetten neki újra elkészítettem. Én baracklekvárt is teszek rá, az első réteg zsömlét vonom be vele vékonyan, majd a tetejét is, és a felvert habba keverek még nem kevés lekvárt, nagyon különlegessé teszi. Rum helyett korábban fehér borral készítettem, de most kihagytam belőle, és szerintem sokkal jobb így.

Eszter írta...

Szia Zsuzska!

Nagyon csinos a Te máglyarakásod is :)

Eszter írta...

Még csak annyit tennék hozzá, amit elsőre kifelejtettem a receptből, hogy a 2. réteg zsömlére kis vajdarabokat teszel. Még finomabb lesz tőle :)

Zsuzska írta...

Hej Mici, egyformán jár az agyunk - a képen látható nekem is a második! A lekvárt anyukám is mondta, de kifelejtettem, a habbal nem tudom fogok-e veszödni, az egész családom otthagyta a tányér szélén.
Eszter, legközelebb kipróbálom. De nem mostanában...;O)

Mici írta...

Ja, a vaj! Tényleg! Én azt a tojásokkal és a cukorral szoktam kikeverni, azután hígítom langyos tejjel, és jöhet a fürdőzés a zsömledarabok számára. :) Tényleg finomabb, ha vajjal készül!

Csibe írta...

Zsuzska, ezt most hogy megenném! Már nagyon régen csináltam és ettem is.

szepyke írta...

Én is jelentkeznék, de gondolom, hogy elkéstem, már elfogyott!:)

Zsuzska írta...

Nos, igen hamar felfaltuk, de lassan tényleg kiváncsi leszek a vajas változatra. Ha megcsináltam, szólok.

Eszter írta...

Szia Zsuzska, a főzőtanárnőnek elküldtem a legutóbbi bejegyzésedet, nagyon tetszett neki.Szeretne felkerülni a rendszeres olvasók listájára, de nem sikerült neki,ezt ebből a bejegyzésből tudom: http://fozoiskolaneked.blogspot.com/2010/01/meg-mindig-csak-tanulom.html

Eszter

Zsuzska írta...

Na majd írok neki, megoldjuk valahogy. ;O)

Csigi írta...

Úgy látom itt sem sikerült a fogyókúra :)) de rég ettem ilyet!

Névtelen írta...

Nagyon erdekes, koszonom